fredag 4 maj 2012

Standardpastan

När fantasin tryter återkommer jag ständigt till denna enkla pasta som kan göras hur lyxig som helst, men igår blev den så basic det bara går.
  • Spagetti för två personer (vill man lyxa är mitt bästa tips färsk pasta, gärna fylld och allra helst från Aldardo)
  • Parmaskinka (även här allra helst från Aldardo)
  • En näve solroskärnor
  • Olivolja
  • Socker
  • 10 - 15 babyplommontomater i halvor
  • 1 paket mozzarellaost
  • Parmesanost, salt och peppar till servering
Slå på pastavattnet och salta rikligt, koka pastan enligt anvisning. Rosta solroskärnorna i torr panna med lite salt, ta ur dem ur pannan och stek snabbt på tomaterna i olivolja och socker. Blanda i den färdiga pastan och den delade mozzarellaosten. Servera snabbt, gärna på ett stort fat och med några basilikablad på!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar