tisdag 23 oktober 2012

Hallon, blåbär och persika cobbler

Det hetaste i pajvärlden verkar vara cobblers, en amerikansk typ av smuldegspaj. Jag har länge planerat att testa och idag slog jag till. Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallon och blåbär och lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär.
100 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Skal från 1 riven citron
1 nypa salt
1/2 dl strösocker
3/4 dl vispgrädde
1 dl kokosflingor

1 l bär
2 stora persikor
Strösocker för att söta bären
Potatismjöl om du använder frysta bär

Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med mjöl, vanilj, bakpulver, riven citron, salt och socker. Blanda i grädde lite i taget och rör till sist ned kokosflingorna. Bred ut bären i en ugnsfast form (20 * 15 cm), blanda i persikoklyftor och pudra med potatismjöl och strö socker över. Klicka ut smeten över bären och ställ in formen i ugnen i drygt 30 minuter, smetklickarna ska vara gyllenbruna. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar